Teman Wanita Tikam Dada & Kelar Leher Kekasih Sedang Nyenyak Tidur Sebanyak 34 Kali!

Waktu usia lewat 30-an yang menikam kekasihnya yang tidur dalam keadaan mabuk telah dihadapkan ke mahkamah.

Pada 16 Julai 2021, perbicaraan pertama wanita berusia 38 tahun  yang dituduh membunuh diadakan dalam perbicaraan kes Jabatan Hal Ehwal Jenayah ke-11 oleh ketua hakim Kang Dong-won) Mahkamah Daerah Jeonju.

Beliau mengakui semua pertuduhan terhadap pendedahan pihak pendakwaan. Seorang peguam untuknya berkata, “Defendan mengakui semua kes ini.” Defendan juga menjawab secara ringkas, “Ya.

FOTO HIASAN PEXELS

Sebagai tindak balas, mahkamah bertanya, “Ada kenyataan bahawa defendan mabuk, tetapi adakah dia mendakwa kelemahan mental dan fizikal?”

“Kami tidak berhujah untuk kelemahan mental dan fizikal. Kami ingin meneruskan perbicaraan sekali supaya kami dapat mencapai persetujuan dengan keluarga mereka,” kata peguam itu.

Mahkamah menerima permintaan defendan. Perbicaraan seterusnya akan diadakan pada 11 Ogos ini.

FOTO HIASAN PEXELS

Menurut pihak pendakwaan dan lain-lain, wanita ini telah didakwa melakukan jenayah itu  Jun jam 11:45 pagi. Dia telah menikam dada teman lelakinya dan leher 34 kali dengan senjata di sebuah pangsapuri studio di Ua-dong, Jeonju.

Pihak polis yang dihantar selepas menerima laporan daripada seorang kenalan wanita ini telah menahannya yang berada di tempat kejadian.

FOTO HIASAN PEXELS

Menurut siasatan, dia dilaporkan melawat kediaman kekasihnya apabila lelaki itu tidak menjawab telefon sehari sebelum jenayah berlaku. Pada masa itu, lelaki sedang tidur dalam mabuk.

Pembunuh dikatakan telah menyatakan kesan bahawa “Saya marah kerana nombor telefon bimbit lelaki itu telah dipadam.”

Polis mendapati mereka baru saja menjalinkan hubungan baru-baru ini. Mereka merancang perjalanan ke Pulau Jeju pada akhir Jun, dan dilaporkan menemui bukti bahawa lelaki ini menghantar gambar yang diambil pada pesta minum kepada wanita itu pada hari kejadian.


Kongsikan artikel ini