Lelaki 52 Tahun Dipenjara Setahun & Denda RM8k Sebab Bogel Dalam Keadaan Lalok!

Seorang lelaki berusia 50 tahun yang mengambil dadah dan berjalan telanjang bulat pada siang hari yang terik telah dijatuhi hukuman penjara di mahkamah rayuan.

Jabatan Jenayah Mahkamah Daerah Chuncheon 1 Menerusi ketua hakim Kim Chung-mi berkata pada 27 Julai 2021, mahkamah menolak rayuan yang difailkan oleh lelaki berusia 52 tahun itu yang dituduh melanggar undang-undang mengenai pornografi prestasi dan pengurusan dadah, dan menjatuhkan hukuman penjara setahun dan empat bulan dan dua juta won dalam denda.

FOTO HIASAN PEXELS

Tertuduh telah dibicarakan kerana mengambil dadah dalam sebuah kereta pada pukul 2 pagi.  pada 2 Ogos tahun lalu, dan menunjukkan organ kemaluannya dengan mendekati seorang pekerja stesen minyak dengan kemeja-T sambil telanjang pada pukul 4 petang pada hari yang sama.

Lelaki itu yang dihukum penjara dan didenda bagi setiap jenayah, adalah lemah dari segi mental dan fizikal pada masa jenayah itu dan merayu tetapi mahkamah tidak menerimanya.

“Pada masa itu, mangsa mesti berasa malu seksual, dan lebih cenderung untuk dikritik kerana mengambil dadah pada hari jenayah. Nampaknya sukar untuk berhenti dadah hanya dengan menghidangkan tiga hukuman penjara dan melakukan jenayah lain sepanjang tempoh sabitan, ” kata pihak mahkamah.

Kongsikan artikel ini