Mangsa Dera Derita Sindrom Kencing! Ada Kaitan Masalah Tekanan Mental

Mengenai dakwaan penderaan kanak-kanak di sebuah tadika di Nam-gu, Ulsan, salah seorang mangsa telah disahkan menghidap “Sindrom Binure Mingguan. Dia disyaki didera di sebuah tadika di Nam-gu, Ulsan.

Ibu mangsa berkata pada 18 Ogos 2021, “Anak saya sering kencing dan melawat hospital, dan dia didiagnosis dengan sindrom kencing siang hari.”

Foto hiasan Studio Helios

Sindrom kencing mingguan adalah gejala kencing yang teruk pada selang 10 hingga 20 minit semasa waktu bangun kanak-kanak berumur 5 tahun ke atas, yang diketahui sangat dikaitkan dengan tekanan.

“Pada mulanya, saya fikir ia adalah kerana dia boleh pergi ke bilik mandi dengan selesa kerana dia berada di rumah (tanpa pergi ke tadika), tetapi dia pergi lebih daripada 10 kali sejam,” kata ibu itu.

“Ia adalah sangat mungkin selepas penderaan,” tambah ibu.

Foto hiasan Studio Helios

Terdahulu, empat ibu bapa termasuk ibu mangsa ini membuat laporan polis bahawa seorang guru tadika mendera anak mereka. Guru itu disyaki memukul kanak-kanak dan menghalang mereka daripada pergi ke bilik air ketika mengambil alih kelas 5 tahun. Balai Polis Ulsan Nambu akan menjalankan siasatan terhadap kanak-kanak yang terlibat di pusat kaunseling profesional minggu ini.

Kongsikan artikel ini