Menariknya Gelaran 12 Pemain Korea Selepas Tewaskan Jerman Di World Cup 2018

Prev1 of 13
Use your ← → (arrow) keys to browse

Selepas membenam juara World Cup 2014 iaitu Jerman, pasukan Korea yang menurunkan 23 pemain terbaik Korea telah menjadi perhatian dunia. Walaupun gagal ke pusingan seterusnya, majoriti peminat World Cup 2018 memuji corak permainan pasukan Korea.

 

Cho Hyun Woo

 

Malah, penjaga Gol Korea iaitu Cho Hyun Woo mendapat pujian bertubi-tubi dari orang Korea serta peminat bola sepak dunia. Ada juga yang mencadangkan agar perjuangan Hyun Woo dijadikan drama Korea. Selain penjaga gol Korea, penyerang utama Korea yang juga pemain pasukan Tottenham Hotspur, Son Heung Min terus mendapat publisiti meluas.

 

Son Heung Min.

Ada juga peminat bola sepak dunia turut sama berduka dan menangis melihat tangisan kekecewaan Son dihadapan Presiden Korea sewaktu tewas dengan pasukan Mexico. Apa sekalipun, setiap pemain Korea ini menerima impak dan sokongan menakjubkan dari warga Korea serta warga dunia.

 

Jersi rasmi pasukan Korea Selatan.

Istimewa buat pembaca EH! KOREA BUZZ, kami lampirkan gelaran yang diterima 12 pemain bola sepak Korea yang diberikan majoriti warga Korea selepas aksi menarik menentang pasukan Jerman.

Prev1 of 13
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini