Suami Mahukan Keadilan Setelah Mertua Halau Suami Kerana Ternampak Pekerja LRT Rakam Video Rahsia Wanita!

Komuniti dalam talian Bobaedream menyiarkan mesej tertulis, “Isteri saya menunggu saya pulang ke rumah selepas melaporkan jenayah kamera tersembunyi di kereta api bawah tanah,” pada 27 Mei 2021 mendapat perhatian ramai.

“Saya sebenarnya menyertai seorang pekerja kereta api bawah tanah dan memegangnya, menyerahkannya kepada polis, dan saya menulis laporan,” kata penulis itu. “Apabila saya pulang ke rumah dan memberitahu isteri saya tentang perkara ini, dia menangis dan berkata, “Mengapa anda melakukan perkara yang berbahaya?”

Isteri menyalahkan suaminya, berkata, “Bagaimana jika anda mendapat tindakan balas kerana melakukan perkara seperti itu dalam dunia yang menakutkan seperti hari ini?” dan “Awak tak fikir tentang dua anak yang masih kecil ke?”

“Isteri saya memanggil bapa mertua dan ibu mertua saya dan memberitahu mereka keseluruhan cerita, dan mereka turun pada pertengahan malam dan memarahi saya lagi,” kata lelaki berkenaan.

“Saya diarah mencari rumah untuk berpindah dan menukar laluan perjalanannya mulai esok dan membuang semua pakaian dan beg yang dipakainya hari ini. Saya telah dimarahi teruk oleh keluarga isteri saya,” jelas lelaki tersebut yang menulis kerana mahukan sikit keadilan dengan menulis terperinci apa yang berlaku.

Foto hiasan X frame


Lebih teruk lagi, keluarga isterinya pura-pura tidak mengenalinya dan merasakan dia sudah mati serta mahukan mereka berpisah. Malah, dia turut dituduh sebagai lelaki yang tidak bertanggungjawab terhadap keluarga terutama sekali kedua anak kecilnya.

“Jika saya mendedahkan keseluruhan cerita secara terperinci, takut bahawa pelakunya kamera tersembunyi yang melihat artikel ini entah akan mengenal pasti saya atau keluarga saya. Saya melihat dengan jelas bahawa dia mengambil gambar yang terang di sebelah saya, dan saya juga mendengar satu klik.

“Waktu itu, tiada siapa yang mengambil langkah ke hadapan. Saya tidak bertindak seperti keadilan, tetapi apabila saya bangun dari tempat duduk, saya merasakan seperti sesuatu telah berlaku,” Jelasnya yang menjadi mangsa.

“Betulkah tindakan seorang ayah untuk tidak ambil peduli apabila menyaksikan keluarga sendiri jadi mangsa? Terutama sekali kalau berlaku pada dua anak saya, Adakah saya berdosa,” katanya lagi.

Setelah meneliti luahan rasa lelaki ini, rata-rata netizen kasihan dan risau perkara ini boleh menjejaskan keselamatan orang ramai yang menaikan kereta api bawah tanah atau pun LRT.

Dalam pada itu, dia meluahkan rasa kesal kerana bantuan sering disalah anggap.

“Saya faham perasaan isteri saya. Saya risau kerana banyak betul jenayah yang tidak disangka berlaku,” ujarnya yang masih sayang isteri dan keluarganya.

Kongsikan artikel ini