Kementerian Pertahanan Korea Cipta Minyak Wangi Khas Bau Tentera Darat, Laut, Udara & Marin Korea!

“Kementerian Pertahanan Negara akan membuat minyak wangi khas yang mengandungi bau tentera darat, Tentera Laut, Tentera Udara dan Marin.”

Kementerian Pertahanan Korea mewujudkan minyak wangi khas untuk meningkatkan minat dan penyertaan orang ramai menjelang sambutan ulang tahun ke-73 Hari Angkatan Tentera pada 1 Oktober.

Bagaimanakah bau tersebut?

Pasukan perancangan acara Hari Angkatan Tentera Negara akan mengadakan dua pusingan acara kepada orang ramai dari 6 hingga 22hb September 2021.


Acara ini akan diadakan dengan meneka kuiz “Hari Apa adalah 1 Oktober 2021?” dan peserta menyiarkan mesej sokongan di Facebook atau Instagram mereka dengan hashtags (#ArmyDay, #73rdAnniversary, #CheeringForArmyGeneral).

Antara ahli pertahanan Korea. foto Wildbody

Set minyak wangi juga akan dibentangkan melalui loteri. “Bau Tentera Korea” yang dicipta oleh Pasukan Perancang Acara dan Bengkel Minyak Wangi 121 Lemal Dupei (CEO Kim Se-hoon) dihasilkan khas dengan empat bau yang menunjukkan identiti Tentera Darat, Tentera Laut, Tentera Udara dan Kor Marin, kata pasukan perancang.

Kongsikan artikel ini