Paksa Isteri Hubungan Kelamin & Bunuh, Lelaki Warga Emas Dihukum Penjara 20 Tahun!

Mahkamah telah menjatuhkan hukuman penjara selama 20 tahun kepada seorang lelaki berusia 60 tahun kerana telah menyerang isterinya secara seksual.

Hakim Jenayah Ke-11 (ketua hakim Lee Sang-oh) dari Mahkamah Daerah Daegu berkata pada 16 Mei 2021,  dia menjatuhkan hukuman penjara 16 tahun ke atas lelaki tersebut hingga 20 tahun kerana menyerang secara seksual terhadap isterinya yang tidak mahu melakukan hubungan seks.  

Hakim juga mengarahkan 40 jam program rawatan keganasan seksual, 10 tahun sekatan pendedahan maklumat dan pemberitahuan, 5 tahun sekatan pekerjaan untuk kanak-kanak dan institusi berkaitan belia serta kemudahan kebajikan untuk golongan OKU .

Foto hiasan – X Frame


Pesalah juga turut dibicarakan atas tuduhan merogol dan membunuh isterinya di rumah pada 3 Februari 2021. Menurut siasatan, perogol itu telah mencampurkan pelbagai pil tidur ke dalam makanan isterinya sehingga menyebabkan wanita itu dalam keadaan tidak sedar dan hilang ingatan.


Pembunuh juga didapati menghadapi keretakan rumah tangga atas isu pekerjaan. Dia juga dilaporkan menyerang secara seksual dan sehingga isterinya lemas dalam tindakan balas atas sebab isterinya enggan melakukan hubungan seks.

Kongsikan artikel ini