Melampau Dengan Youtuber Kanak-Kanak, Polis Siasat Pelawak Park Na Rae Atas Gangguan Seksual Dalam Program TV!

Pelawak wanita yang semakin popular selepas memenangi anugerah, Park Nae Rae dilaporkan bakal disiasat polis atas tuduhan melakukan gangguan seksual.

Pada 29 April 2021, saluran Youtube Entertainment President Lee Jin Ho telah memuat naik sebuah video berkaitan isu kontroversi yang melibatkan pelawak Park Na Rae.

“Buat masa ini, program ini telah membuat permohonan maaf secara rasmi. Namun, apabila kontroversi masih belum reda, kerajaan akhirnya memutuskan untuk memansuhkan perancangan tersebut. Kemudian apa yang berlaku kepada Park Na-rae, pihak utama dalam kes itu? Seperti yang diketahui ramai orang, Park Na-rae tidak berada di bawah sebarang sekatan,” kata Lee Jin Ho.

Malah, Park Na-rae terus muncul di program TV selama sebulan selepas kontroversi itu berlaku. Lee Jin Ho turut menegaskan supaya Park Na Rae membuat permohonan maaf.

“Pihak penonton program berkenaan telah membuat aduan menerusi akhbar Kookmin terhadap kontroversi yang melibatkan Park Na Rae,” katanya.

Pihak polis pula berkata jenis perundangan yang bagaimana sepatutnya dijalankan untuk menyiasat kes ini. Semua benda boleh berubah berdasarkan prosedur penyiasatan.

Dalam pada itu, Park Na Rae memberitahu bahawa dia sedang dalam penyiasatan polis. Kes ini menjadi hangat selepas Park Na Rae melakukan reaksi yang dibawah kategori seksual sewaktu dia bersama youtuber kanak-kanak popular Hay Jin Ni.

Kongsikan artikel ini