Bintang Ke-3 Paling Berjaya Dalam Hartanah, Park Seo Joon Beli Bangunan 35 Tahun Berharga RM41j! Ini alamatnya…

Dilahirkan pada 1988, Park Seo-joon telah menikmati populariti yang tinggi melalui drama Itaewon Class yang baru-baru ini disiarkan selepas membina filemografi kukuh sejak penampilan sulungnya. Beliau juga terkenal dengan kejayaan besar dalam pelaburan hartanah pada tahun lepas. Pada tahun 2020, beliau membeli sebuah vila di Sinsa-dong berharga 11 bilion won.

PELAKON Park Seo-joon graduan jabatan lakonan di Seoul National University of Arts dan memulakan kerjaya penyiarannya pada 2012 dengan drama Dream High. Dia secara konsisten bekerja sebagai aktor sejak penampilan sulungnya menerusi drama seperti “The Witch’s Love,” “Kill Me Heal Me,” “Fight My Way,” “What’s Wrong with Secretary Kim?” dan filem seperti “Beauty Inside,” “Youth Police,” dan “Parasite.”

Sementara itu, beliau membintangi “Itaewon Class,” yang berdasarkan webtoon pada 2020, yang menjadi drama paling popular di Korea. Park Seo Joon telah dianggap jenis lelaki ideal untuk ramai wanita dengan badannya yang tinggi 185cm, tegap, peramah dan senyuman lembut dengan matanya yang menawan.

Menurut siaran kabel baru-baru ini, pelakon Park Seo-joon dinamakan sebagai bintang ketiga paling berjaya dalam hartanah selepas penyanyi Rain dan Psy.

Bangunan yang dibeli semasa renovasi.

Aktor kacak ini membeli sebuah bangunan pada akhir tahun 2020, apabila dia meraih jackpot dengan “Itaewon Class” Bangunan ini terletak berhampiran Stesen Apgujeong Rodeo, dan pangsapuri-pangsapuri berhampiran termasuk Apgujeong Hyundai 8. Bangunan ini terdiri daripada satu tingkat bawah tanah dan lima tingkat di atas tanah, dengan keluasan tanah 113 dan kawasan lantai 1,084.

Sementara itu, bangunan yang dibeli oleh Park Seo-joon itu merupakan bangunan lama berusia 35 tahun selepas pembinaannya pada 1986.

Bangunan di Sinsa-dong yang dibeli oleh Park Seo-joon berjumlah 11 bilion won.

Inilah bangunan tersebut- FOTO NAVER

Alamat sebenar bangunan ini ialah 643-10 Sinsa-dong, Gangnam-gu, Seoul. Park Seo-Joon dilaporkan menyewa salah satu ruang untuk salun rambut pertama di bangunannya sendiri dengan sewa yang rendah untuk pereka rambut dan penyelarasnya.

Alamat ke tempat tersebut

Park Seo-joon, yang menerima 4 bilion won dalam keuntungan modal selepas membeli dan memodelkan sebuah bangunan lama di Sinsa-dong, Gangnam-gu, disahkan kini tinggal di sebuah apartmen jenis villa mewah di Cheongdam-dong. Dia membelinya dengan harga 5.8 bilion won. Lebih mengejutkan ialah dia membeli rumah itu secara tunai tanpa mengambil pinjaman.

Bakal membintangai filem Marvel.

Apartmen jenis vila mewah yang terletak di apartmen yang dipanggil Sangji Ritzville Kyle ke-2 di Cheongdam-dong, terletak di 79 Apgujeong-ro, Gangnam-gu, Seoul. Rumah ini mempunyai pemandangan Boulevard Olimpik yang hebat dan terbentang ke Sungai Han.


Kongsikan artikel ini