COVID-19 Makin Mengganas, Pelacuran Haram Meluas Di Motel Pula!

Walaupun pelaksanaan peringkat keempat penjarakan sosial berikutan penularan jangkitan korona virus baharu (Corona 19) di laksanakan, beberapa pemilik perniagaan hiburan dan pelanggan telah ditangkap beroperasi secara haram melanggar garis panduan kuarantin. Perniagaan yang ditangkap didapati telah menyewa motel berdekatan dan beroperasi pada hujung minggu.

Agensi Polis Gyeonggi Nambu berkata pada 19 Julai 2021 bahawa ia telah mengesan 27 orang, termasuk dua pemilik perniagaan hiburan, tetamu dan tetamu hiburan, di tempat kejadian selepas melakukan pemeriksaan ke atas pelaksanaan peraturan pencegahan penjarakan sosial COVID-19 pada 17 Julai 2021.

Sepuluh tetamu, empat tetamu hiburan, tiga tetamu hiburan menunggu, pemilik perniagaan dan pekerja terperangkap dalam satu bilik di motel, dan 17 orang, termasuk 14 tetamu, pemilik dan dua pekerja, terperangkap dalam tiga bilik di motel lain.

VIDEO KANTOI SARANG PELACURAN


Di dalam setiap bilik, tetamu dan tetamu hiburan duduk empat hingga enam orang minum soju dan bir. Pada peringkat keempat penjarakan sosial, tidak lebih daripada tiga orang dibenarkan berkumpul selepas jam 6 petang.

Pihak polis telah menangkap pemilik dan pelanggan atas tuduhan melanggar Akta Khas Pelacuran dan melanggar Peraturan-Penyakit Berjangkit.

Menurut siasatan polis, mereka menyewa bilik motel berhampiran, mengeluarkan katil di beberapa bilik, diletakkan meja dan kerusi, menghidangkan alkohol dan makanan ringan, dan membenarkan pelacuran menggunakan bilik lain. Ia telah beroperasi dengan menukar motel ke dalam pertubuhan hiburan biasa.

Siasatan mengesahkan bahawa ia telah beroperasi dengan teliti, mengupah pekerja yang membeli minuman dan makanan ringan untuk mengelakkan pelanggan daripada pergi ke luar.

Seorang pegawai polis berkata, “Kami akan terus memecahkan perniagaan hiburan haram di motel dan penginapan lain. Kami akan berurusan dengan tegas dengan aktiviti perniagaan haram yang meningkatkan risiko jangkitan dan penyebaran Covid-19.”  

Kongsikan artikel ini