Pelancong Wanita Diserang Lelaki Muda Tengah Malam Buta Sewaktu Dalam Tandas Dekat Pantai

Seorang lelaki berusia dalam 20-an yang mengejek seorang pelancong wanita di tandas awam di Pantai dan menyerangnya telah ditangkap dan diserahkan kepada pihak pendakwaan.

Balai Polis Jeju Seobu berkata pada 8 Julai 2021 bahawa mereka menahan lelaki tempatan berusia dalam 20-an kerana menyerang seorang wanita selepas menahan sambil mengganggunya secara seksual dan menghantarnya kepada pihak pendakwaan untuk pendakwaan.

Lelaki berkenaan dituduh mengganggu pelancong wanita secara seksual di tandas wanita awam di sebuah pantai di Jeju City pada jam 12.30 tengah malam pada 24 June 2021, dan menyerang dan mencederakan wanita ketika dia cuba menentang.

FOTO HIASAN PEXELS

Lelaki itu ditahan sebagai penjenayah selepas seorang penumpang yang terdengar jeritan di luar bilik air melaporkannya kepada polis.

Satu siasatan polis mengesahkan bahawa lelaki itu mengaku melakukan jenayah itu dengan  berkata, “Saya melakukannya secara tidak sengaja kerana saya mabuk.”

Wanita itu telah dirawat di sebuah hospital tetapi tidak dimasukkan ke hospital.

“Kami tidak dapat mendedahkan butiran kejadian itu, seperti sama ada suspek menunggu wanita itu di dalam bilik air atau mengejarnya apabila wanita itu memasuki bilik air,” Kata pihak polis

Kongsikan artikel ini