Paksa Buka Baju & Meraba, Pemain Bola Sepak Pro Ditahan Atas Tuduhan Gangguan Seksual Terhadap Pemain Junior !

Pemain Daegu FC ditahan atas tuduhan serangan dan gangguan seksual. Bekas pemain bola sepak profesional yang dituduh menyerang atau mengganggu pemain junior secara seksual dengan melanggar Akta Khas Mengenai Hukuman Jenayah Keganasan Seksual telah ditangkap oleh polis pada 10 Jun 2021.

Kim Sang-yoon, seorang hakim kanan yang bertanggungjawab terhadap waran di Mahkamah Daerah Daegu, mengeluarkan waran tangkap untuk pemain tersebut dengan berkata terdapat risiko tertuduh melarikan diri.  

Foto Hiasan WILDBODY

Tertuduh disyaki menyerang junior beberapa kali dari Mac hingga September 2018 di penginapan pasukan Daegu FC. Antara dia seperti memberinya bendera untuk memukul kepalanya di atas lantai atau membuang sesuatu.

Pesalah juga dituduh memaksa mangsa untuk membuka pakaiannya dengan menyentuh dan meraba bahagian-bahagian tertentu badan mangsa sehingga dia malu.  Dia juga dituduh menjerit terhadap junior lain agar kunci mulut.

Dilaporkan bahawa keluarga mangsa telah memfailkan petisyen di Papan Buletin Petisyen Kebangsaan Cheong Wa Dae pada April dengan mengatakan mereka mahu menghukum pelaku tersebut.

Kongsikan artikel ini