Pemain Polo Kebangsaan Patah Dua Gigi Sebab Dipukul Rakan Pasukan, Jurulatih Cuba Sembunyi Kes!


Terdapat insiden serangan mabuk dalam kalangan pemain polo air Korea. Menurut laporan SBS ‘8 News’ yang disiarkan pada 9 Julai 2021, kejadian itu berlaku pada awal 20 bulan lalu.

FOTO SBS

Terdapat pertengkaran antara pemain A dan B  yang sebaya  sewaktu keluar minum bersama. Pemain A berkata, dia patah dua gigi selepas dipukul oleh pemain B. Setelah didiagnosis selama enam bulan, beliau menulis laporan dan memaklumkan kepada pengarah tentang kejadian berkenaan.


FOTO SBS

Kemudian pemain B mendakwa bahawa ia adalah serangan dua hala. Pengurus pasukan kebangsaan, yang merupakan ahli pasukan yang sama seperti B, menggesa A untuk menyemak dan bersetuju pada kenyataan itu dengan berkata, “Bolehkah anda menulis bahawa anda jatuh dan kehilangan gigi anda?” dan “Jika ini diketahui orang luar, bahkan pasukan kebangsaan tidak boleh melakukannya.”

FOTO SBS NEWS

Apabila didedahkan bahawa dia cuba menutup dan mengurangkan kes itu, jurulatih itu berkata ia adalah langkah untuk masa depan pemain. Dilaporkan bahawa A, yang sedang menjalani rawatan psikologi kerana kejutan pada masa itu, sebenarnya sudah berputus asa untuk bersukan lagi.


Kongsikan artikel ini