Produser KBS Digantung Kerja Sembunyi Status Panel TV Sebenarnya Suami Orang!

Stesen TV Nasional Korea, KBS telah mengambil tindakan terhadap seorang produser yang telah membuatkan seorang lelaki berkahwin berlakon jadi bujang untuk sebuah program dokumentari.

Menerusi program tersebut, produser tersebut telah mengarah lelaki itu pura-pura bujang dan berjanji temu seorang wanita yang bersedia untuk bekerja untuk syarikat media.

Produser berkenaan telah digantung kerja selama sebulan dengan tindakan tersebut. Berdasarkan maklumat yang diterima dari KBS pada 23 Jun 2021, tindakan displin telah diambil terhadap produser berkenaan selepas selesai mesyuarat komuniti.

Foto hiasan Pexels

Pada awal Januari tahun ini, seorang netizen telah mengaku bahawa seorang lelaki bertemu janji dengan kekasihnya selama sebulan pada penghujung tahun 2017. Dia bagaimanapun telah menyembunyikan statusnya bahawa lelaki itu telah berkahwin di laman sosial.

Lelaki tersebut telah memberitahu bahawa lelaki itu telah menghubungi isterinya dan memanggil dia sebagai adik perempuan. Manakala, anak-anaknya sebagai anak saudara.

Stesen TV Terkemuka Korea, KBS


Terkejut dengan kontroversi tersebut, KBS buat masa sekarang ini telah mengukurnya dan menghentikan produser berkenaan dari sebarang kerja. Malah, KBS juga telah melancarkan satu audit untuk menyemak fakta yang tular itu sama ada melanggar syarat yang ditetapkan pihak stesen atau pun tidak.

Kemudian pada bulan Mei, KBS menggantung lelaki itu selama sebulan sebagai jawatankuasa kakitangan, tetapi dia memohon perbicaraan semula dalam membantah keputusan. Walau bagaimanapun, jawatankuasa kakitangan baru-baru ini mengesahkan tahap tindakan disiplin yang sama terhadap tertuduh.


Kongsikan artikel ini