Profesor Dirogol Pensyarah Universiti Tetapi Pihak Atasan Pura-Pura Tiada Apa Berlaku!

Pensyarah wanita bertaraf profesor telah menerima gangguan seksual dari rakan sejawat di Universiti yang sama telah mengejutkan ramai apabila individu berkenaan tak lain tak bukan Cheong Wa Dae.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan pada 12 Mei 2021, Profesor tersebut  berkata beliau bertugas di Universiti Yeungnam.

“Saya seorang profesor *** di ** University. ” Saya ingin mendakwa universiti-universiti di wilayah-wilayah yang telah menyembunyikannya dengan kuasa yang ada walaupun betapa kerasnya saya cuba.” Katanya.

Pada masa ini, lebih daripada 140,000 orang telah bersetuju dengan petisyen itu utuk diubahsuai tanpa nama oleh pengurus kerana mereka melanggar syarat petisyen kebangsaan.

“Sebagai seorang profesor di universiti yang sama, saya dirogol oleh Profesor berkenaan yang bekerja di pusat yang sama,” kata Profesor yang menjadi mangsa rogol. “Sebagai wanita, Ia amat memalukan untuk mengatakan bahawa saya telah dirogol . Walaubagaimanapun, saya mempunyai keberanian untuk menamakan dan mendedahkan nama saya.”

Foto hiasan X-Frame“Walaupun seorang profesor wanita dirogol oleh seorang profesor, universiti tergesa-gesa untuk menyembunyikan kebenaran,” katanya.

 “Saya merayu kepada Profesor  berkenaan yang merupakan naib presiden universiti dan menyelia pusat, untuk pemisahan, tetapi perkataan ‘yang keluar mahu saya bisu dan pekakkan telinga. Sejak itu, saya telah dikecualikan daripada tugas saya, seperti mengeluarkan jawatan saya dan tidak memanggil mesyuarat untuk menendang saya keluar,” tulisnya lagi.

“Saya melaporkan kepada Pusat Kesaksamaan Jantina Universiti dan meminta pemisahan daripada pelajar. Universiti mengadakan jawatankuasa keganasan seksual untuk berpura-pura melakukan sesuatu, dan memutuskan bahawa pemisahan daripada pelajar tidak perlu,” tambah mangsa lagi.

Sementara itu, kes sedang disiasat selepas mangsa menyaman perogol, yang merogolnya pada Februari, dan seorang lagi Profesor yang cuba menyembunyikan kebenaran.


Kongsikan artikel ini