Rapstar Korea 19 Tahun, Lee Jung Hyun Kini Jadi Jaguh MMA Dengan Tumbukan Berbisa!

Rapper Lee Jung-hyun, bekas anggota ” High School Rapper ” Mnet memenangi kesemua lima perlawanan di pentas MMA dengan menunjukkan kekuatan pukulan menggerunkan.

Menurut media, Lee Jung-hyun muncul dalam perlawanan pertama Road FC 059 bahagian 2 yang berlangsung di Kompleks Sukan Wonju. Lee Jung-hyun berusia 19 tahun, yang mempunyai rekod empat perlawanan MMA, berdepan Kim Young-han, yang telah memenangi 1 perlawanan dan kalah 5 perlawanan.


Menurut media, beliau hanya mengambil bahagian dalam ARC, pertandingan amatur yang disertainya. Lee Jung-hyun, yang membuat penampilan pertamanya di Kejohanan Utama Road FC, menamatkan permainan dengan TKO yang mendebarkan.

Media melaporkan, ketika berlawan dengan Kim Young-han, dia menyekat tendangan lawan dan meletakkan cangkuk kiri 1-2 di rahang Kim Young-han dengan betul berikutan tangan kanan yang kuat. Ia sudah 2 minit dan 53 saat sejak pusingan pertama.

Penyerang Road FC, Shinsung Lee Jung-hyun kini mengharumkan nama jalan utama Road FC dengan kemenangan lima perlawanan.

Aksi terbarunya.

Ketika Lee Jung-hyun muncul di “High School Rapper, dia telah berkata “Saya akan melakukan musik dan seni bela diri.” Kini, Aspirasinya telah menjadi kenyataan.

Kongsikan artikel ini