Lelaki Pakai Gelang Kaki Elektronik Ditangkap Atas Cubaan Merogol & Ceroboh Masuk Rumah!

Seorang lelaki berusia 40-an yang memakai buku lali elektronik ditangkap polis ketika menyelinap masuk ke dalam rumah seorang wanita dan cuba melakukan serangan seksual.

Menurut Polis Jeonbuk pada 1 September 2021, lelaki berusia 40-an itu ditahan atas tuduhan melanggar Akta Khas Keganasan Seksual (cubaan merogol).

Seorang suspek disyaki cuba melakukan serangan seksual selepas menyelinap masuk ke dalam rumah mangsa di sebuah apartmen di Jeonju, Wilayah Jeolla Utara, pada petang 26 hari bulan bulan lalu.

Penjenayah telah menunggu selama satu jam di dalam rumah mangsa dengan menggunakan kata laluan kemalangan, dilaporkan mengancam mangsa dengan alat yang telah disediakan terlebih dahulu apabila dia memasuki rumah.

Foto hiasan Pexels

Pesalah dibebaskan dari penjara selepas menjalani hukuman penjara untuk jenayah yang sama, dan didapati telah memakai buku lali elektronik selama bertahun-tahun.

Pihak polis telah melengkapkan siasatan kes ini dan akan menghantarnya kepada pihak polis pada 2 September.

Sementara itu, mangsa dan penjenayah diketahui telah bertemu di tempat kerja sebelumnya.

Seorang pegawai polis berkata, “Kami telah menahan pesalah untuk mengambil kira keseriusan isu ini, tetapi enggan dia enggan mengulas. Oleh kerana ia adalah kes keganasan seksual, kami bimbang tentang kemudaratan mangsa.”

Kongsikan artikel ini