‘Sajat Korea’ Harisu Naik Angin, Beri Amaran Hater Supaya Henti Jadi Stalker !

Bagi yang mengenali Selebriti Transgender Korea iaitu Harisu, 46, pasti ada yang melabelkannya sama seperti usahawan terkenal dari Malaysia iaitu Sajat. Malah ada yang memperkatakan Harisu sebagai Sajat Korea. Terbaru, Harisu telah meninggalkan mesej kepada pembenci dirinya dengan berkata, “Kalau tidak suka saya, berhenti ambil perhatian tentang saya dan jalanilah kehidupan anda sendiri.”

Harisu menyiarkan mesej di Instagramnya pada 18 Februari 2021 dengan mengeluarkan kata-kata yang berunsur pasrah.

“Saya yang bermimpi dan naif pada tahun 1991 telah memulakan hidup saya sebagai penghibur. Dalam masa yang sama, saya mahu menjadi seorang wanita.”


“Ia adalah kehidupan yang benar-benar sukar.  Banyak kali saya mahu berputus asa, tetapi saya dapat bertahan dan kerana saya mempunyai apa-apa yang berharga bagi ibu saya. Air mata yang mengalir dan tanggung seorang diri sangat berat. Semua luka, kusam dan perit sudah tidak lagi beban bagi saya.

“Walaupun saya mempunyai lebih banyak hari sebagai seorang wanita, saya tidak berminat dengan anda, tidak kisalah sama ada anda bangun pada waktu pagi untuk makan atau tidur di rumah pada waktu petang, sama ada anda seorang lelaki atau wanita.”

“Saya sangat sibuk, gembira hanya untuk menjaga orang yang saya suka, mengambil berat tentang saya, tetapi saya tidak berminat dengan pembenci yang tidak tahu menahu apa-apa yang pernah saya hadapi dalam hidup saya.”

“Jika anda tidak menyukai saya kerana saya tidak mengenali anda, hanya berhenti memberi perhatian kepada saya dan menjalani kehidupan anda,” kata Harisu.

“Negatif yang kuat bukanlah satu perkara yang positif, tetapi mengapa anda terus mencari orang yang anda benci, cuba untuk mengetahui tentang saya, dan bertindak seperti stalker?”

“Tolonglah, mari kita hidup hidup bersama mulai 2021. Saya tidak mempunyai masa yang cukup untuk menjalani kehidupan saya dan menjaga orang yang saya suka di sekeliling saya.”

“Adakah mereka benar-benar orang yang tidak mempunyai apa-apa untuk dilakukan?” Adakah ada sesiapa di sekeliling anda yang benar-benar suka anda?”

Luahan Harisu mendapat perhatian ramai apatah lagi selepas kes berkaitan LGBT terus hangat diperkatakan di Korea Selatan.

Kongsikan artikel ini