Polis Siasat Bekas Ketua Samseng Umur 70 Tahun Cabul Anak Buah Umur 20 Tahun

Bekas ketua samseng di Busan yang berusia 70 tahun telah didakwa mencabul anak buahnya yang berusia lingkungan 20 tahun. Pihak polis dari balai Polis Nambut telah mengesahkan bahawa dia merupakan bekas pemimpin kumpulan Chilsung pada 2 Jun 2021.

Foto hiasan Studio Aavec

Berdasarkan siasatan, aduan telah diterima pada April lalu yang mana seorang lelaki usia 20 tahun telah menerima serangan seksual dari lelaki warga emas tersebut. Difahamkan, kedua lelaki yang terlibat ini mempunyai hubungan pasangan surut dalam organisasi tersebut.

Siasatan mendapati kumpulan Chilsung merupakan kumpulan Samseng yang terbesar di Busan, Korea Selatan. Pada tahun 1980, mereka berkuasa besar dan mengikut pelbagai hutang dari syarikat hiburan yang terkemuka.


Kemudian, pada sekitar tahun 1993, kuasa mereka menghadapi saingan apabila samseng abad 20 telah membunuh ahli eksekutif mereka di jalanan. Kisah benar kumpulan ini telah diadaptasi untuk filem berjudul Friend.

Polis turut menyatakan bahawa kebanyakan kumpulan samseng di Busan telah pun berkubur tetapi tidak bagi kumpulan Chilsung. Bagaimanapun, kes gangguan seksual yang melibatkan ahli dan ketua ini masih lagi dalam siasatan polis.


Kongsikan artikel ini