Pakar Psikologi Dedah Generasi Millennial Ketagih Telefon Pintar Berbanding Hubungan!

Semakin anda muda anda, semakin “telefon pintar mengatasi seks”.

Kehidupan tanpa telefon pintar tidak dapat dibayangkan.

Mana yang lebih ketagihan, seks atau telefon pintar?

Menurut laporan oleh media di UK pada 9 Sept 2021, syarikat insurans British “Insurans 2 Go” baru-baru ini mengkaji 2,000 orang, “Apa yang akan anda pilih sama ada seks atau telefon pintar?”

Hasil daripada kaji selidik itu, kebanyakan responden berkata, “Saya akan melepaskan telefon pintar saya dan mempunyai hubungan seks,” tetapi semakin rendah kumpulan umur, semakin tinggi peratusan responden yang berkata, “Saya akan memilih telefon pintar daripada seks.

Foto hiasan ANDROMEDAMillennials (lahir pada awal 1980-an hingga awal 2000-an) memilih telefon pintar, satu dalam enam (16%). Satu daripada lima (21%) Generasi Z (dilahirkan pada pertengahan tahun 200-an hingga awal 2000-an) berkata, “Saya akan melepaskan seks dan menggunakan telefon pintar.” Lelaki dan wanita juga menunjukkan perbezaan. 16% wanita dan 11% lelaki berkata mereka akan memilih telefon pintar atas seks.

Pakar psikologi hubungan Martina Mercer berkata, “Ini adalah hasil daripada pemahaman. Ia agak mengecewakan untuk mengetahui bahawa sesetengah millennial lebih suka telefon pintar untuk seks, tetapi malangnya ia tidak begitu mengejutkan. Millennial boleh mengakses dalam talian 24 jam sehari tanpa had. Bagi sesetengah orang, untuk tidak menggunakan telefon pintar adalah seperti tidak bernafas.”

Kongsikan artikel ini