Bekas Penyampai Sukan Panggil Wanita Hodoh Selepas Skandal Dengan Suami Wanita Itu!

Seorang aktres berusia 30-an yang juga bekas penyampai berita sukan dilaporkan telah disaman. Perkara tersebut telah didedahkan dalam berita yang disiarkan pada 18 November yang mana seorang wanita berusia 20-an telah menyaman aktres berkenaan. Aktres tersebut dikatakan mempunyai masalah dengan suaminya selama hampir dua tahun.

Laporan tersebut mengatakan aktres berkenaan pernah bekerja sebagai penyampai sukan. Dia juga dikatakan kembali ke layar perak baru-baru ini dan kembali aktif muncul di kaca tv.

Desas-desus bertiup kencang, dia menjadi pihak kepada tuntutan mahkamah bernilai 50 juta won, jumlah maksimum alimoni untuk wanita dalam perniagaan.

Wanita yang memfailkan tuntutan mahkamah itu, mendakwa walaupun dia sedar pelakon itu hadapi masalah perkahwinan dengan suaminya, dia mempunyai kesan yang mendalam terhadap kerosakan keluarga dengan menyiarkan gambar perjalanan pasangan itu di media sosial baru-baru ini.

Foto hiasan Pexels

Sebagai tambahan kepada gambar foto sebagai bukti kedua-duanya, beliau mencadangkan aktres ini membeli beg mewah dengan kad kredit suami wanita tersebut dan rizab terkumpul di bawah namanya, serta kandungan surat tulisan tangan aktres itu.

Mengenai latar belakang tuntutan mahkamah, peguam wanita itu berkata, “Wanita itu menunggu suaminya semasa menerima rawatan psikiatri kerana dia mahu melindungi anak perempuan dan keluarganya. Aktres itu menghantar mesej pada akhir tahun lalu dengan mengatakan wanita itu ‘hodoh’ dan memfailkan tuntutan mahkamah kerana dia tidak menunjukkan kesanggupannya untuk berhenti bertemu

Aktres itu mengakui laporan media, tetapi menjelaskan bahawa dia tidak tahu bahawa lelaki itu adalah seorang lelaki yang sudah berkahwin.

Mengenai sebab menghantar mesej yang menghina, dia menambah, “Saya fikir wanita itu menyiarkan gambar keluarga di profil KakaoTalk beliau untuk merangsang saya.”

Foto hiasan Pexels


Suami wanita itu terus bercakap tentang kesan menutupi pelakon itu, mengatakan dia menyembunyikan bahawa dia telah berkahwin.

Sebaliknya, tuntutan pampasan untuk wanita komersial adalah langkah undang-undang yang memerlukan ganti rugi kewangan untuk dilepaskan daripada kerosakan yang disebabkan oleh penipuan peniaga.

Ia mesti dilakukan dalam tempoh tiga tahun dari tarikh menipu antara pasangan dengan rakyat biasa atau 10 tahun dari tarikh menipu.

Kongsikan artikel ini