Jalin Hubungan Sulit, Pendakwa Raya Suami Orang Digantung Kerja 2 Bulan!

Pendakwa raya yang mempunyai hubungan sulit dengan wanita lain selama lebih setahun ke atas pasangannya digantung selama dua bulan.

Kementerian Kehakiman menyiarkan keputusan tindakan tatatertib dalam warta rasmi pada 30 September bahawa ia telah menggantung Pendakwa Pejabat Pendakwa Daerah Pusat Seoul selama dua bulan.

foto hiasan studio mood

Kementerian Kehakiman mendedahkan sebab pelupusan bahawa Pendakwa raya merosakkan prestijnya sebagai pendakwa kerana tingkah laku yang tidak sesuai, seperti meneruskan hubungan dengan wanita itu walaupun dia mempunyai pasangan selama kira-kira setahun sejak Mac tahun lepas.

Awal Mei, mangsa menyiarkan artikel bertajuk “Saya menggesa Kementerian Kehakiman dan Pejabat Pendakwa Daerah Pusat Seoul untuk mengambil tindakan segera untuk menutup pembohongan dan salah laku pendakwa raya yang telah berkahwin” di papan buletin Rumah Biru.

foto hiasan studio mood

Kementerian Kehakiman juga berkata ia telah ditegur oleh Pendakwa itu dari Pejabat Pendakwa Daerah Pusat Seoul pada Julai 2018 selepas menerima semakan semula daripada alumni universiti untuk pekerjaan di sebuah firma undang-undang dan menerima dokumen yang mengandungi rahsia ketenteraan.

Kongsikan artikel ini