Dituduh Mendera & Mencekik, Son Seok Koo Bakal Saman Kaki Fitnah!

Walaupun pelakon Son Seok Koo terpalit dengan tuduhan penderaan, agensiya mengumumkan tindak balas undang-undangnya dengan mengatakan ia adalah fakta palsu.

Pada 31 Ogos, Netizen menyiarkan mesej di papan buletin komuniti berkata, “Saya memfailkan aduan terhadap keganasan sekolah Son Seok Koo.

Dalam artikel itu, netizen berkata beliau menyaksikan keganasan sekolah Son Seok Koo ketika dia masih pelajar sekolah menengah di Daejeon.

Son Seok Koo- FOTO NAVER

“Son Seok Koo memilih dan membuli hanya lawan yang lemah. Dia mencekik mangsa dan memukulnya di belakang kepala. Mangsa bertindak balas dengan lebih teruk ketika menolak. Tiada undang-undang pencegahan keganasan sekolah pada masa itu, dan sekolah cuba untuk menutup fakta ini.”


“Saya juga boleh meneka mengapa Son Seok Koo tidak dihukum di sekolah menengah. Saya terkejut dengan kejadian itu dan mempunyai bebanan di fikiran saya kerana sebagai saksi, saya tidak membantu mangsa dan hanya duduk di garisan tepi.

Son Seok Koo- FOTO NAVER


“Saya tidak punya pilihan selain marah ketika melihat Son Seok-Koo di TV muncul. Kali ini, saya menulis untuk mengelak daripada menjadi seorang yang suka bermuka-muka,” kata netizen.

Dalam hal ini, seorang pegawai di Satbyeoldang Entertainment, agensi Son Seok Koo, memberitahu media, “Dakwaan itu adalah palsu dan tindakan undang-undang sedang dijalankan.”

Son Seok Koo- FOTO NAVERSementara itu, Son Seok Koo mula debut pada 2017 dengan naskah “Sense 8” season 2 dan muncul dalam drama di TVN seperti  “Mother,” KBS 2TV’s “Suits,” tvN’s “Designated Survivor,” dan drama JTBC’s “Melo Is My Nature.” Baru -baru ini dia muncul dalam drama Netfliz dan bakal muncul dengan filem

“The Outlaws 2” serta drama “My Liberation Diary” tidak lama lagi.

Kongsikan artikel ini