Polis Berjaya Tangkap Remaja Stalker Wanita Yang Dikenali Menerusi Games Online

Seorang lelaki berusia dalam lingkungan 20-an yang biasanya mengejar seorang wanita yang dia dapat tahu menerusi permainan dalam talian telah ditangkap oleh polis.

Balai Polis Paju di Wilayah Gyeonggi memberitahu bahawa ia telah menahan seorang lelaki berusia 21 tahun atas tuduhan menceroboh dan merosakkan harta benda pada 11  Mei 2021.

Lelaki tersebut disyaki cuba menyelinap masuk selepas merobek skrin beranda sebuah rumah di Paju di mana ibu bapa wanita berkenaan pada petang 6 Mei 2021. Lelaki ini mengenali wanita tersebut menerusi games online dan sejak dari itu dia mengekori wanita berkenaan.

Foto hiasan dari X Frame


Polis berjaya memberkas lelaki ini selepas seorang penduduk membuat laporan polis dan mendapat skrin rumah wanita tersebut telah di pecahkan. Mangsa didapati tinggal bersama ibu bapanya dan bukannya tinggal sendirian di Osan.

Pada Bulan lalu, lelaki ini juga ditangkap oleh polis tanpa penahanan selepas didapati telah meletakkan losyen ke TV litar tertutup (CC) berhampiran rumah Osan di mana wanita tersebut tinggal bagi mengejar wanita tersebut.

Kongsikan artikel ini