Isteri Cuba Perangkap Suami Curang Tapi Dia Pula Diheret Ke Mahkamah!

Seorang wanita berusia dalam 30-an yang merakam perbualan wanita lain secara rahsia dengan menggunakan telefon bimbit dalam kenderaan untuk mengenal pasti sama ada suaminya curang telah dibicarakan dengan di beri amaran.

Jabatan Jenayah Mahkamah Daerah Incheon 15  melalui Ketua Hakim Lee Kyu-hoon mengumumkan pada 8 Ogos  bahawa ia telah menangguhkan hukuman penjara enam bulan untuk waniat yang berusia 37 tahun itu atas pertuduhan melanggar Akta Perlindungan Sekuriti Komunikasi.

Foto hiasan Studio Connect

Penggantungan hukuman adalah hukum yang melambatkan hukuman jenayah ringan untuk tempoh tertentu dan menjadikannya hampir tidak ada dua tahun selepas tarikh tangguh.

Wanita tersebut menerima tuduhan merakam perbualan secara rahsia antara suaminya dengan seorang lagi wanita sebanyak tiga kali dengan meletakkan telefon bimbit di bawah tempat duduk penumpang suaminya di tempat letak kereta di Incheon pada 27 Februari 2020.

Pada bulan Mac tahun yang sama, wanita ini telah berkata, “Saya akan membiarkan pengantin lelaki tahu. Ingat, jangan cuba bermain helah pada saya atau pengantin lelaki sebelum anda selesai membacanya.” Katanya.

Di samping itu, dia juga dituduh menghantar mesej teks kepada waniat tersebut sebanyak enam kali.

“Defendan merakamkan tiga perbualan peribadi orang lain dan menghantar enam mesej teks yang menyebabkan ketakutan atau kebimbangan. Jenayah ini tidak ringan berdasarkan kandungan dan tujuan jenayah itu,” kata mahkamah.

FOTO HIASAN STUDIO CONNECT


Dalam pada itu, kedua-dua wanita yang terlibat enggan berdamai dan mangsa mahu menghukum defendan.


“Kami menganggap jenayah defendan dalam proses memeriksa suami dan urusan mangsa.” Kata mahkamah lagi.


Kongsikan artikel ini