Tandas Awam Ditutup Cetus Kontroversi Selepas Jadi Sarang Homoseksual Buat Projek!

Tandas yang terletak di sebuah bangunan di Jongno-gu telah ditutup lebih setahun gara-gara ia dijadikan sarang golongan homoseksual di Korea buat projek haram.

FOTO HIASAN PEXELS


Malah, papan tanda yang tertulis Tanda Ini Ditutup Kerana Kemasukan Homoseksual cetus kontroversi kerana ia sudah pun setahun digantung.

FOTO HIASAN PEXELS


Notis itu tertulis, “Kami menutup tandas di tingkat 4 hingga 6 buat masa ini disebabkan oleh keadaan dalaman (laporan homoseksual, dan lain-lain), jadi sila gunakan tandas di tingkat bawah walaupun anda rasa tidak selesa. Langkah itu dilaksanakan kerana banyak aduan telah difailkan bahawa mereka telah menyaksikan aktiviti seksual sama jantina di bilik mandi di sini.”

FOTO HIASAN PEXELS


Walau bagaimanapun, ada yang menganggap ungkapan-ungkapan itu boleh menggalakkan kebencian minoriti seksual. Pengguna Internet bimbang frasa itu boleh dilihat sebagai ungkapan kebencian di media sosial seperti Twitter. Aktivis Minoriti Seksual Badger menegaskan bahawa ungkapan “melaporkan homoseksual, dan lain-lain.” adalah ungkapan jijik yang mengambil isu dengan identiti homoseksual.


Kongsikan artikel ini