Lelaki Dedah Rugi Bila Bakal Isteri Mahu Bapanya Tinggal Bersama! Inilah kisah…

Apa yang terjadi seminggu sebelum pindah ke rumah pasangan yang baru menikah?

Pada 19hb, sebuah cerita bertajuk “Bakal pengantin yang ingin tinggal bersama bapanya di rumah bulan madu” telah disiarkan di sebuah komuniti dalam talian di Korea dengan mencetuskan kontroversi.

Penulis A berkata, “Saya memutuskan untuk berkahwin dengan teman wanita saya yang saya temui selama 7 tahun. Saya memutuskan untuk ponteng perkahwinan, mendaftarkan perkahwinan saya, dan tinggal di rumah yang baru. Kami memutuskan untuk melangsungkan perkahwinan kami pada hari cuti, dan berpindah ke rumah pengantin baru minggu depan,” katanya.

Namun, seminggu sebelum pindah ke rumah pengantin baru, ada masalah besar. Bakal pengantin diminta untuk tinggal bersama ayahnya di rumah. Oleh kerana dia tidak pernah menyebutnya sebelum ini, A sangat malu, dan semua dia bercakap dengan bapa mertuanya adalah untuk makan dan bercakap, jadi ia tidak hanya baik untuk hidup bersama.


Rumah baru juga merupakan apartmen yang dibeli oleh ibu bapa A pada 10 tahun yang lalu, diubahsuai secara keseluruhan, dan bakal pengantin telah berkahwin dengan peralatan rumah terkini dan perabot mahal.

Foto hiasan studio mood

Pengantin perempuan berkata, “Saya minta maaf untuk memberitahu anda sekarang, tidakkah awak tahu keadaan keluarga kami?. Saya tidak boleh membiarkan orang tua turun ke kawasan luar bandar dan hidup, jadi sila faham.”

“Saya tidak fikir ada apa-apa yang mengganggu saya sama sekali kerana ayah saya makan dengan baik sahaja dan melakukan kerja rumah dengan baik.Saya hanya tinggal dengan dia kerana saya kesepian untuk bersendirian,” rayuan wanita ini kepada A.

Situasi keluarga bakal pengantin A adalah kerana perceraian ibu bapanya, ibunya tinggal bersama abangnya, dan bakal pengantin tinggal bersama bapanya. Bapanya berkata, dia akan tinggal di kampung halamannya apabila anak perempuannya berkahwin.

Sudah tentu, bapa mertua A memanggil saya secara langsung dan berkata, “Jangan pedulikan kerana anak perempuan saya hanya mengatakannya. Saya berasa selesa tinggal di kampung halaman, jadi saya tidak berniat untuk masuk ke rumah tempat anda berdua tinggal,” katanya.

Walau bagaimanapun, pengantin perempuan berkata, “Saya tidak akan berkahwin melainkan ayah saya tinggal dan hidup bersama.”

Foto hiasan studio mood

Tidak kira hakikat bahawa A telah memutuskan untuk mendaftarkan perkahwinannya dan telah menyelamatkan semua rumah dan perabot, dia tidak mahu melepaskan perkahwinan kerana dia benar-benar mencintai teman wanitanya. Namun, saya mengalami kerugian untuk tinggal bersama ayah mertua saya.


Dalam situasi ini, Mr A berkata, “Saya telah tahu dari dulu bahawa saya merasa mengerikan tentang orang tua saya, tapi saya tidak pernah membayangkan bahwa saya akan mendorong mereka seperti ini. Apa yang harus saya lakukan?” Dia meminta nasihat.

Pengguna Internet yang mendengar cerita itu berkata, “Saya akan membawa orang tua anda dengan saya.”

Ia adalah psiko tanpa pertimbangan yang anda akan lakukan sekarang tanpa perbincangan terlebih dahulu, dan jika anda berpisah, ia adalah sebab seorang wanita, jadi beritahu dia untuk menjaga perkahwinan.

Perut seorang wanita tidak akan pernah mengubah fikirannya. Walaupun anda berkahwin dengan cinta abad ini, anda akan tidak berpuas hati seumur hidup jika anda berkahwin dengan seorang wanita seperti itu,

“Jika anda tidak tinggal dengan bapa anda, saya tidak akan berkahwin dengan anda.” Ia adalah cinta yang hebat bahawa saya tidak suka anda dan anda adalah dorongan untuk memberi makan keluarga saya, tetapi saya masih tidak merasa melekat pada anda.”

Kongsikan artikel ini