Kononnya Dirogol, Akhirnya Wanita Korea Berumur 56 Tahun Rompak Bekas Teman Lelaki Di Penjara!

Hakim Ko Chun-soon dari Mahkamah Daerah Cheongju menjatuhkan hukuman penjara ke seorang wanita berumur 56 terhadap tuduhan memeras ugut dan menakut-nakutkan bekas teman lelaki dengan hukuman penjara lapan bulan dan dua tahun percubaan.

Dari Mei 2017 hingga Januari 2018, wanita berkenaan menghantar 164 mesej teks kepada bekas teman lelakinya sehingga menyebabkan lelaki itu hidup dalam ketakutan dan penuh kebimbangan.

Mangsa tertekan.

Tertuduh dibicarakan atas tuduhan menghantar dan mengancam mangsa sebanyak 28 kali dengan panggilan telefon dan mesej yang dihantar ke telefon bimbit.

Malah, wanita tersebut dilaporkan memaksa lelaki itu mengambil wang berjumlah 2 juta won sebagai pampasan untuk kerosakan dan menulis memorandum pembayaran beberapa kali di bawah dakwaan serangan seksual.

Pelbagai helah kononnya dirogol mangsa.

Lebih dahsyat lagi, wanita itu memaksa bekas teman lelakinya itu untuk bertemu secara berterusan walaupun lelaki itu enggan bertemu dengannya sejak 2015 kerana wanita itu menuduh dia melakukan serangan seksual terhadap dirinya.

Untuk menunjukkan dirinya tidak bersalah, wanita itu juga telah memfailkan aduan terhadap lelaki itu atas tuduhan serangan tidak senonoh dan merogol pada Mac 2018, namun pihak pendakwaan tidak menunjukkan sebarang bukti.

Hakim Ko Chun-soon berkata, “Bukan sahaja menghantar mesej teks berulang kali yang menyebabkan kebimbangan, tetapi dia juga mengancam untuk menyaman mangsa untuk serangan seksual,”

“Memandangkan mangsa mengalami gangguan mental dan kesakitan yang teruk sehingga memecah belah mangsa, Kami telah memutuskan penamatan,” kata hakim itu.

Walau bagaimanapun, sekarang ini wanita itu telah disahkan dalam proses rayuan terhadap perintah mahkamah.  

Kongsikan artikel ini