Sebenarnya 10 Fesyen Ini Tulen Dari Korea & Digilai Bintang KPOP

MUNGKIN ramai tidak tahu, Industri Fesyen di Korea sama sengit seperti Industri Hiburan Korea. Jika dalam sebulan lebih 100 orang artis baru dihasilkan di Korea, begitu juga dengan industri fesyen Korea. Malah, fesyen di Korea cepat kemaskini rekaan baru mengikut selera pengguna dan musim. Senang cerita, dalam masa seminggu saja, mesti ada saja jualan murah bagi setiap rekaan yang baru. Jualan murah ini sering saja dilakukan pada hujung minggu.

Fesyen Korea turut digilai lelaki bangsa Korea.

Lebih beruntung, rekaan baju tersebut dijual sangat murah. Sebagai contoh suit dan jaket yang selalu berharga RM1,000 boleh di beli dengan harga RM50 saja. Kebiasaannya ianya dilelong di pusat fesyen Korea iaitu Dongdaemon dan Namdaemon. Namun, ia juga dijual secara murah dalam tempoh masa tertentu saja.

Antara pusat beli belah di Korea.

Apa sekalipun, bagi peminat fesyen dari Korea, EH! KOREA BUZZ kongsikan 10 jenama fesyen popular Korea yang bukan saja laris di Korea, bahkan laris di seluruh dunia. Mungkin anda juga tidak tahu bahawa rekaan tersebut 100% buatan Korea.

Wanita dan Lelaki Korea sama naik gilakan fesyen.

Rasa-rasanya, jenama yang mana satu anda suka? Apa yang pasti, ada juga jenama-jenama ini sudah pun berada di pasaran Malaysia dan dunia.

 

Prev1 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

  1. MCM
Prev1 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini