10 Figura Paling Berpengaruh Di Korea Kerana Video Tular, Adakah Anda Kenal?

Mereka bukanlah bintang K-POP dan bukannya pelakon drama Korea, sebaliknya mereka adalah orang Korea yang mempunyai pengaruh dan pengikut paling ramai di laman Youtube. Impak video yang dimuat naik mereka yang kini dikenali Youtubers sememangnya mempengaruhi ramai orang bukan saja di Korea tetapi di beberapa negara luar.

 

 

Melihat status mereka, ada juga yang sudah berubah dan menjalani kehidupan seperti bintang K-POP dan Hallyu. Difahamkan, walaupun mereka sekadar Youtubers, mereka juga telah ditandatangani beberapa syarikat hiburan terbesar di Korea. Apa yang pasti, ada juga diantara mereka pernah berkunjung ke Malaysia dan menjadi pujaan ramai kerana wajah tampan dan jelita serta bertubuh seksi.

 

 

EH! KOREA BUZZ lampirkan anda serba sedikit mengenai Youtubers ini. Siapa tahu selepas ini anda boleh menjadi pengikut setia mereka. Yelah, ada juga di antara mereka menyediakan pelbagai hadiah menarik untuk penonton setia. Apa yang pasti, isi kandung video yang dimuat naik bukan saja menghiburkan tetapi penuh dengan informasi.

 

2 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse


2. Saluran Youtube:: Boram Tube Toys Review
Subscribers: 22, 304, 470
Kanak-kanak comel ini menjadi popular kerana pandai membuat review tentang permainan kanak-kanak. Bergabung tenaga dengan dua abangnya, Boram mampu mengeruhi ramai kanak-kanak untuk menyakinkan ibu bapa membeli mainan. Menariknya, video yang dimuat naik Boram sangat menghiburkan bukan saja menunjukkan cara menggunakan mainan sebaliknya penuh dengan jalan cerita yang menarik seperti menonton filem dan drama.

2 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini