Oh My Army, 15 ‘Askar’ Korea Yang Memukau & Menggerunkan!

Setiap lelaki Korea yang digelar Oppa pasti pernah menyarungkan uniform askar kerana mereka wajib menjalankan tanggungjawab untuk khidmat negara. Jadi, tidak hairanlah, anda melihat berlambakkan foto Oppa mengenakan baju askar di laman sosial.

 

Aktor Korea yang sedang menjalani latihan kenteraan.

Bagaimanapun, ramai tidak tahu, ada sebilangan mereka akan dipanggil semula menjalankan tugas sebagai askar walaupun sudah tamat menjalani latihan selama dua tahun. Ada yang perlu melaporkan diri setiap setahun sekali atau beberapa bulan sekali. Atas dasar itu, seragam celoreng pasti ada dalam almari lelaki Korea.

Bukan dalam filem, tapi realiti.

Sehubungan itu, ramai sedia maklum bahawa banyak drama dan filem Korea menampilkan watak askar sebagai teraju utama. Dari watak-watak yang ditampilkan ini, ada watak yang sangat memberikan kesan. Malah, ada juga hero Korea melekat dengan watak tersebut sehingga kini walaupun banyak melakonkan watak yang lain.

Setiap lelaki di Korea menjalani latihan seperti ini.

Berkongsi buat pembaca EH! Berikut adalah askar-askar Korea atau pun nama pelakon Korea yang sangat berkesan lakonan mereka dalam drama dan filem Korea yang berpaksikan jalan cerita tentang ketenteraan. Siapakah hero Korea yang anda rasa paling berkesan menjadi ikon tentera Korea?

Prev1 of 15
Use your ← → (arrow) keys to browse

1) Song Joong Ki -Descendants of the sun

Prev1 of 15
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini