Boleh Mati Pucuk? Kaki Gym & Badan Sado Bukan Jaminan Lelaki Sejati

Kaum adam yang kerap mengeluarkan peluh di pusat gimnasium untuk mendapatkan potongan badan yang seksi dan menarik bukan jaminan dia adalah lelaki sejati. Dalam erti kata lain, mereka yang mempunyai hobi sebegini dan bersusuk tubuh sado serta tegap bukan jaminan dia bertenaga dan kuat di atas ranjang.

Seperti yang semua sedia maklum, banyak kelebihan bagi orang yang mengamal hidup aktif dan sihat serta bersenam. Apabila anda bersenam, anda akan dapat tidur nyenyak dan hidup penuh bertenaga.

Bagaimanapun, anda perlu berhati-hati dalam memilih bentuk senaman supaya jangan terlalu obses atau sekadar ikut trend saja. Berdasarkan kajian yang telah di buat, lebih bersemangat seorang lelaki berada di gimnasium, semakin kurang bermotivasi seksual dia dibandingkan dengan seorang lelaki yang tidak ke pusat kesihatan itu.

FOTO HIASAN STUDIO HELIOS


Sebuah majalah Perubatan & Aains dalam Sukan & Kecemerlangan telah mengumpulkan 1,777 lelaki ke dalam kumpulan untuk menyiasat berapa kerap mereka bersenam dan berapa kerap mereka berfikir tentang seks. Keputusannya sangat jelas dan mengejutkan.

Lelaki yang bersenam pada intensiti tinggi untuk masa yang lama kurang bermotivasi seksual daripada kumpulan lain. Walau bagaimanapun, ini adalah siasatan ke atas hubungan antara kedua-duanya, bukan keputusan mutlak, jadi jangan kecewa jika anda masih bekerja keras di gimnasium.

FOTO HIASAN STUDIO HELIOS


Dalam pada itu, ada juga pengakuan mengatakan peratusan lelaki yang kerap dan terlalu fanatik ke membina otot boleh mendorong ia mati pucuk. Kesahihan tersebut masih menjadi tanda tanya tetapi banyak pengakuan telah dijumpai di laman sosial.

Apa sekalipun, menjaga kesihatan bukanlah bermakna anda perlu berotot dan bertubuh sasa. Cukuplah sekadar anda mampu hidup selesa dan amalkan perkara kesihatan mengikut kemampuan dan keadaan.

Kongsikan artikel ini