Puakanya Mulut…Warganet Malaysia Sering Kutuk Orang Korea Dengan 8 Ayat Kesat Ini Terutama Sekali Kepada Oppa!

Prev1 of 9
Use your ← → (arrow) keys to browse

Tidak puas hati atau cemburu? Itulah tanda tanya yang sering dikaitkan kepada pembenci masyarakat Korea terutama sekali di Malaysia. Walaupun fakta dan penjelasan telah diberikan, tuduhan ayat kesat terhadap orang Korea sering terpacul dari mulut netizen Malaysia yang begitu membenci orang Korea terutama sekali Selebriti Korea.

Hakikatnya, ramai tidak tahu, tuduhan tersebut boleh membawa padah kerana undang-undang di Korea boleh mengambil tindakan kepada mereka yang berlebihan. Malah, banyak kes dan insiden yang melibatkan masalah tuduhan melulu dan fitnah ini sudah mengheret ramai pembenci masuk penjara atau pun didenda.

Apa yang pasti, penularan ayat negatif ini sedikit sebanyak mencemarkan nama baik masyarakat Malaysia yang terkenal dengan budi bahasa sebagai budaya mereka. Malah, ia juga mewujudkan jurang antara orang Korea dan Malaysia. Lebih teruk lagi, ada masyarakat tempatan memboikot masyarakat Malaysia yang cinta dan minat terhadap budaya dan hiburan dari Korea.

Banyak juga tuduhan dan fitnah dilemparkan. Pun begitu, inilah 8 tuduhan kata kesat yang sering dilemparkan. Malah, ia sudah sebati dari mulut puaka pembenci Korea. Anda kena tahu, mungkin jua mereka kutuk anda lebih teruk dari ini.

Prev1 of 9
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini