Lelaki Masalah Intelek Ceroboh Rumah & Rogol Nenek 80 Tahun Yang Keseorangan Di Rumah!


Seorang lelaki berusia 50-an telah ditahan kerana melakukan serangan seksual terhadap seorang nenek yang menderita demensia sewaktu bersendirian di rumah.,

Lelaki berkenaan dipercayai mempunyai ketidakupayaan intelektual telah disyaki memecah masuk ke sebuah rumah di Geumcheon-gu, Seoul, pada Mac lalu dan menyerang mangsa secara seksual yang berusia lingkungan 80-an.

Lim Hae-ji, seorang hakim kanan yang menjaga waran di Mahkamah Daerah Selatan Seoul, menjalankan soal siasat terhadap suspek berusia 50-an yang disyaki menceroboh dan rogol . Waran tangkap telah dikeluarkan kerana terdapat risiko pesalah melarikan diri.

Foto hiasan XFrame

Menurut analisis polis dari CCTV berdekatan, lelaki itu telah memecah masuk ke rumah mangsa beberapa kali sepanjang minggu sebelum melakukan jenayah tersebut.

Anaknya nenek itu yang tinggal bersama mangsa, dilaporkan telah pergi bekerja tanpa mengunci rumahnya memandangkan ibunya itu yang tidak dapat membuka pintu semata-mata kerana gejala demensia.

Balai Polis Geumcheon di Seoul, yang menyiasat kes itu telah memohon waran tangkap untuk pesalah pada April, tetapi telah memperoleh data tambahan selama kira-kira sebulan selepas menerima permintaan daripada pihak pendakwaan untuk siasatan tambahan.

Pesalah menafikan jenayah tersebut pada peringkat awal. kemudian siasatan polis mendapati bahawa hanya satu jenayah telah diterima masuk terhadap lelaki ini.


Kongsikan artikel ini