Disyaki Niat Seksual, Pemandu Bas Larikan Diri Selepas Bawa Wanita Mabuk Ke Motel!

Pemandu bas yang mengambil seorang penumpang wanita mabuk berusia dalam 20-an ke sebuah motel berjaya melarikan diri daripada tangkapan.

Pada 10 Jun 2021, Mahkamah Daerah Suwon menjalankan soal siasat terhadap suspek sebelum penangkapannya ke atas pemandu bas yang didakwa atas tuduhan penggunaan dadah.

Mahkamah menolak waran tangkap itu, mengatakan bahawa tidak khuatir dengan pemandu bas untuk memusnahkan bukti atau melarikan diri.

Foto Hiasan- XFrame

Pemandu bas berkenaan menemui mangsa yang mabuk di perhentian bas di Cheoin-gu, Yongin, pada 11 April 2021. Pemandu bas tersebut dituduh membawanya ke sebuah motel berhampiran selepas membawa masuk wanita tersebut dalam keretanya.

Wanita tersebut tidak sedarkan diri sewaktu tiba di motel berkenaan. Mangsa dilaporkan telah terkunci dalam bilik selepas meminta bantuan dari pemilik motel berkenaan. Polis berkata pemandu bas itu telah melarikan diri dengan tingkah laku seperti mangsa.

Pada keesokan harinya, mangsa telah memfailkan aduan kepada polis. Dalam siasatan polis, pemandu itu menafikan niatnya untuk melakukan jenayah seks, berkata dengan berkata tujuannya membawa wanita itu ke hotel dengan niat baik.

Bagaimanapun, polis percaya bahawa dia mempunyai niat seksual dan akan menghantar tertuduh ke mahkamah tanpa penahanan.

Kongsikan artikel ini